Ιπποκράτους 10-12
10679, Αθήνα
213.042.8748
Εξυπηρέτηση Πελατών ( 09:00 - 17:00 )
info@jetsolutions.gr
support@jetsolutions.gr

Τι ειναι στατικη ιστοσελιδα

ΠΑΡΕΛΘΟΝ Η ΟΧΙ Η ΣΤΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Χρήσιμη ή όχι μια στατική ιστοσελίδα;

Μια στατική σελίδα από την JETSolutions αποτελεί μια οικονομική λύση για επαγγελματική ή προσωπική χρήση.

ΣτατικηΙστοσελιδα

Στατική ιστοσελίδα

Ονομάζεται μια ιστοσελίδα της οποίας το περιεχόμενο εμφανίζεται στον χρήστη ακριβώς όπως είναι αποθηκευμένο στον εξυπηρετητή ιστοσελίδων (web server), και το περιεχόμενο αυτό δεν τροποποιείται από κάποιο εργαλείο διαχείρισης (control panel). Ένα Στατικό site δεν σημαίνει ότι δεν αλλάζει το περιεχόμενο, απλά δεν γίνονται συχνά αλλαγές.

Οι ανάγκες μιας Στατικής ιστοσελίδας ποτέ δεν είναι οι ίδιες και πάντα τις αντιμετωπίζουμε μοναδικά. Επίσης μια Στατική ιστοσελίδα είναι τεχνικά και πρακτικά μια σελίδα απλής μορφής όπου κάποιος μπορεί μέσω αυτής να αναδείξει το περιεχόμενο του. Στις περισσότερες περιπτώσεις το εικαστικό αποτέλεσμα δεν έχει διαφορά από μια δυναμική ιστοσελίδα. Πάντα αναφερόμενοι στο εικαστικό και όχι στο τεχνικό ή λειτουργικό κομμάτι.

Σε κάθε Στατική ιστοσελίδα ο χρόνος υλοποίησης που μπορεί να απαιτείται καθώς και το κόστος εξαρτώνται από τις εκάστοτε ανάγκες. Ένα Στατικό site ποτέ δεν είναι πάντα το ίδιο, ούτε για τον πελάτη ούτε για την εταιρεία.

Ωστόσο θεωρείται μια πολύ οικονομική λύση και υλοποιήσιμη σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Εύχρηστο ή δύσχρηστο

Κάθε αλλαγή σε ένα Στατικό site είναι καλύτερα να γίνει από τον εκάστοτε web developer - προγραμματιστή που έχει αναλάβει το project, εκτός και αν εσείς ως ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας γνωρίζετε HTML, CSS, Javascript και άλλες λοιπές τεχνολογίες.

Εύχρηστη ή δύσχρηστη εξαρτάται από τους παράγοντες.

Που χρησιμεύει

Η κατασκευή στατικών ιστοσελίδων μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση διαδικτυακών ιστοχώρων με σχετικά μικρό περιεχόμενο, οι οποίες δεν απαιτούν συχνή ενημέρωση-ανανέωση του περιεχομένου τους.

Είσαι έτοιμος!

Αν είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις την δραστηριότητα σου στο διαδίκτυο με την εταιρία μας, θέλουμε να γνωρίζεις ότι μπορούμε να σου παρέχουμε τις πιο ανταγωνιστικές τιμές στην κατασκευή Στατικής ιστοσελίδας με άμεση και πλήρη υποστήριξη.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήσε τον παρακάτω σύνδεσμο

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Πλεονεκτήματα

 • Χαμηλό κόστος.

 • Ανάπτυξη και σχεδιασμός από το μηδέν.

 • Χρειάζονται λίγες και βασικές γνώσεις για να μπορεί κάποιος να αναπτύξει μια στατική ιστοσελίδα, όπως html, css, javascript κ.λ.π.

 • Η σελίδα μπορεί να βρίσκεται με εύκολο τρόπο κλωνοποιημένη σε περισσότερους από έναν εξυπηρετητή/web hosting server.

 • Δεν χρειάζεται ειδικό λογισμικό στον εξυπηρετητή ιστοσελίδων για την δημοσίευση στατικών ιστοσελίδων.

Μειονεκτήματα

 • Συντήρηση και διαχείριση από κάποιον developer ή από τον ιδιοκτήτη, σε περίπτωση που ο ίδιος κατέχει βασικές γνώσεις.

 • Δεν υπάρχει εύκολη διαχείριση στον τρόπο ανανέωσης-προσθήκης περιεχομένου.

Μιαστατικη ιστοσελιδα

 • Συνήθως συστήνεται όταν το περιεχόμενο της δεν ξεπερνάει τις 10-15 σελίδες και δεν υπάρχει ανάγκη συνεχής ανανέωσης αυτού.

 • Είναι πιο οικονομική λύση για επιχειρήσεις και ιδιώτες που θέλουν αρχικά να κάνουν μια πρώτη παρουσία στο διαδίκτυο.

 • Το κόστος κατασκευής είναι χαμηλότερο από το κόστος κατασκευής μιας δυναμικής ιστοσελίδας, το ίδιο και ο χρόνος παράδοσης. (Να τονίσουμε ότι το κόστος κατασκευής και ο χρόνος παράδοσης είναι μικρότερα όταν έχουμε μικρό αριθμό σελίδων.)

 • Τέλος, οι απαιτήσεις σε ενα χώρο φιλοξενίας (web hosting) για μία στατική ιστοσελίδα είναι αρκετά μειωμένες σε σχέση με αυτές των δυναμικών ιστοσελίδων.